I dag i fremtiden - et fælles Vestegns digt I dag i fremtiden - et fælles Vestegns digt

I dag, I fremtiden - et fælles Vestegnsdigt

Det blev bibliotekerne nysgerrige på i deres fælles projekt under temaet ”Nye Horisonter” til Vestegnens Kulturuge 2022.

Sammen med borgerne på Vestegnen har bibliotekerne skabt et Vestegnsdigt på idagifremtiden.dk gennem en digital robot. Robotten skaber lyrik ud fra de sætninger borgerne giver den, og på den måde genskabes stemmerne hele tiden til nye meninger, nye sammenhænge og skaber konstant et helt nyt billede af Vestegnen og de drømme der er om fremtiden.

Børn og voksne har på forhånd været inviteret til at give deres stemmer til robotten, og i Kulturugen kan alle få deres stemme hørt ved at skrive ind til robotten. Derefter blive en del af det fælles kor af stemmer, der kan læses på idagifremtiden.dk.

Link til I dag, I fremtiden

Litteratur og digte kan skabes på mange måder og bibliotekerne vil gerne vise, det ikke altid behøver være en konstant, men kan også genskabes hele tiden. Derfor kobles værket til forskellige lanceringsevents på Vestegnen, som foregår på nye måder og nye steder.

En version af digtet kan også opleves rundt omkring i bybilledet i de fem kommuner under kulturugen. Hver kommune har sit fokus – nogle steder er lyden det bærende, og det kan høres indtalt på stationer eller i biblioteker. Andre steder vil fokus være visuelt og kan opleves i cinemascope på utraditionelle steder i byen.

Gå ind på idagifremtiden.dk og bliv fanget af stemmerne – og giv selv dit bidrag!

Oplev digtet LIVE

Ishøj

Vil du bo under palmerne?
Lørdag d. 10. september kl. 14
Bovieran, Ørnekærs Vænge 33
Link: billet og info 

Hvidovre

Vestegnens Kulturuge – fællesspisning med De Onde
Onsdag d. 14. september kl. 17
Kulturhus Risbjerggaard
Link: billet og info

Vallensbæk

Fællesspisning og algoritmedigtning
Torsdag d. 15. september kl. 18
Spejderhytten Mosebo
Link: billet og info