Fortællinger Mod Vest

Skriv en fortælling om Vestegnen

Igen i år kan du slå dig løs som novelleforfatter i anledning af Vestegnens Kulturuge. Det sker med den store konkurrence ”Fortællinger mod Vest”, og det eneste det kræver er, at du holder af at skrive! 

Det spiller ingen rolle, om novellerne er fiktive eller dokumentariske, men de skal handle om Vestegnen, og de skal derfor indeholde et stednavn – enten et vejnavn, en institution eller lignende. De skal også forholde sig kulturugens tema: ”På elektrisk grund”. Temaet kan du læse meget mere om her.

Derudover skal du være fyldt 18 år for at kunne indsende noveller og deltage i konkurrencen.

 

Hvordan gør du?

Send din novelle på e-mail til vestegnsnovelle@gmail.com med overskriften: ”Novellekonkurrence”. Vedhæft novellen som et word-dokument eller en PDF-fil til mailen. Der må kun sendes én novelle pr. person på max 5 sider á 2.400 anslag, inklusive mellemrum. Novellen må kun bestå af tekst. Fristen for at indsende en novelle er den 1. august 2017 kl. 10.00.

Skriv dine data, navn, fødselsdato, telefonnummer og e-mailadresse i selve mailen og ikke i novelledokumentet. Dette er for at sikre deltagerne anonymitet overfor jurymedlemmerne.  Kort efter at du har sendt novellen til os, sender vi en kontrakt til dig. Den skal underskrives og mailes retur. Det er for at sikre at de deltagende biblioteker får lov til at offentliggøre vindernovellerne på forskellige platforme, d.v.s. som podcast, på print og på bibliotekernes hjemmesider.

Herefter går udvælgelsen i gang: først udvælger en faglig jury, hvilke noveller, der går videre. Hovedjuryen kårer derefter en 1., 2. og 3. plads. Vinderne af konkurrencen får besked via telefon eller mail ca. en uge inden præmieoverrækkelsen.


Hovedjuryen består af:
Kristoffer Jacob Andersen, forfatter (Rødovre)
Carsten Junker, lærer og eventmager (Tåstrup)
Allan Grynnerup, teaterleder (Ishøj)
Nagieb Khaja, journalist og dokumentarinstruktør (Hvidovre)
Nikolaj Kristian Carlsen, forfatter (Albertslund)

Præmier

Du kan vinde følgende præmier:

  • 1. præmie: 3000,-
  • 2. præmie: 2000,-
  • 3. præmie: 1000,-

Kåringen af vinderne finder sted under Vestegnens Kulturuge lørdag den 9. september kl. 16.30. Det sker i Hvidovre på græsplænen ved Risbjerggård, Hvidovrevej 241 ved Hvidovres borgmester Helle Adelborg

”Fortællinger mod Vest” arrangeres af bibliotekerne i Albertslund, Hvidovre, Ishøj, Rødovre og Taastrup.