Årets tværkommunale kunstprojekt

Kulturugens store kunstprojekt skabes i år i samarbejde med den digitale kunstinstitution DIAS, Digital Interactive Art Space, og tager form som satellitudstillinger af unik digital interaktionskunst spredt ud over Vestegnskommunerne

Årets kunstværk

Det tværgående kunstprojekt består af seks ens mobile udstillingsrum, der vil blive opstillet enkeltvist i hver kommune, og som indeholder forskellige og unikke kunstværker, som dog alle kredser om samme tema. 

Kunstprojektets deltagende kunstnere er alle blevet bedt om at arbejde tematisk med interaktiv brug af digitale redskaber og sociale medier; en aktuel tematik, der underbygger tidens strømninger i samfundet.

Årets kunstnere

Kunstnerduoen Andrea Brasch og Patrick Jarnfelt vil udforme udstillingssatellitterne i Hvidovre og Vallensbæk. Duoen arbejder med elementer fra spillets verden og udfordrer vores daglige færden i det offentlige rum.

Fred Sapey-Triomphe vil skabe udstillingssatellitten i Albertslund. Sapey-Triomphe arbejder med lys, video og fotografi og skaber dragende visuelle oplevelser. 

Oskar Jakobsen vil udstille i Ishøj. Jakobsen undersøger, hvordan de nye digitale muligheder og teknologi påvirker os, og inviterer os til at gå på opdagelse i hans univers.

Wayne Siegel vil stå for udstillingssatellitterne i Høje Taastrup og Rødovre. Siegel arbejder med hvordan vi påvirkes af lyd og med sine interaktive installationer får han os til at bevæge os på nye måder.

Om DIAS

Projektet skabes i samarbejde med DIAS, der er den første institution i Danmark, som varetager det digitale kunstfelt. DIAS er samtidig en lokal institution på Vestegnen med fast udstillingsareal i og omkring Vallensbæk Station. DIAS har kurateret kunstprojektet og har udvalgt de deltagende kunstnere.